De kracht van Alternatieven

De kracht van Alternatieven en het duel in de geneeskunde met uw gezondheid als inzet.

Het ‘alternatieve circuit’ is na de millenniumwisseling onder toenemende druk komen te staan. Zelfs zo dat je kunt spreken van een jacht op de alternatieven. Het verwijt ‘niet bewezen’ herhaalt zich nog voortdurend.

Tegelijk zijn binnen Nederland, en ook daarbuiten, ontwikkelingen gaande die bijdragen aan een milder klimaat. Het lijkt erop dat de reguliere gezondheidszorg basale principes uit de alternatieve geneeskunde begint te omarmen.

Langzaam maar zeker groeit de steun voor de alternatieven, deels onder de oppervlakte. Er zijn signalen van een kentering, voor wie ze zien wil. Dit gaat samen met een herwaardering van de kracht van de alternatieven.

Enkele voorbeelden van alternatieve geneeswijzen zijn: natuurgeneeskunde, orthomoleculaire geneeskunde, acupunctuur, ayurveda, homeotherapie, fythoterapie, chiropractie etc.

Uit het voorwoord van oud-apotheker dr. Gert E. Schuitemaker:

“Gewone mensen raken meer en meer teleurgesteld in de reguliere zorg en hebben besloten zelf op zoek te gaan. Dit boek vertelt hen over de kracht van de alternatieven en zal bij deze zoektocht zeker helpen.”

De kracht van Alternatieven is een prettig leesbaar boek dat een mooie kijk geeft op ‘alternatieve’ inzichten in de huidige geneeskunde.

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.