Detoxen in de herfst

Detoxen in de herfst

Detoxen, in de herfst, waarom zou je dat moeten doen? 

De dagen worden weer korter en de nachten langer. De herfst is officieel begonnen en de zomer is nu echt voorbij. Hopelijk heb je kunnen genieten van het zonnige weer ondanks corona en alle opgelegde beperkingen.

Aanvang van een nieuw seizoen is het juiste moment om een time out te nemen en weer bewust te letten op je leef- en eet gewoonten.

We hebben hier te maken met 4 seizoenen.

Waar ik geboren ben (op Curaçao) was er altijd zon en weinig of geen wisselingen in de natuur en temperatuur. Heel soms een tropische regenbui, wat ik toen heerlijk vond! Het eiland werd gelijk weer prachtig groen.  Ik kende in mijn jeugd geen zomer en winter. Elke dag was eigenlijk hetzelfde.

Hier in Nederland moet je blijven omschakelen. Zomer, herfst, winter en lente. Ook je lichaam krijgt voortdurend met deze veranderingen van de natuur te maken.

De dagen worden weer korter en de nachten langer. We krijgen minder zonlicht, het wordt kouder en natter, blaadjes vallen van de bomen en we zijn opeens vatbaar voor griepjes en depressies.

Griep in de HerfstIk wil je vertellen dat detoxen niet altijd een kuur hoeft te zijn maar het helpt wel bij het omschakelen.

Detoxen kan ook bewustwording betekenen. Ga eens voor jezelf na wat je te veel of juist te weinig eet. Eet je wel gezond? Krijg jij wel de nodige voedingstoffen binnen? Is het misschien nodig om tekorten aan te vullen met voedingssupplementen?

 

Hier vind je de website met orthomoleculaire voedingssupplementen van Vitakruid.
Changing life by Celinda

Een of twee keer per jaar een kuurtje volgen kan je een hoop gezondheid opleveren.

Ik doe het 4 x per jaar bij het wisselen van een seizoen.

Juglen Zwaan schreef twee zeer interessante boeken die je heel goed kunnen helpen een gezonde voeding keuze te maken.

  • Het eerste boek gaat over vitaminen, mineralen, aminozuren, vetten, oliën en superfoods.
  • In zijn nieuwste boek behandelt hij groenten, fruit, noten, zaden granen, peulvruchten en de heilzame werking daarvan.

Supplementen Wijzer

Klik op het boek voor informatie of bestellen